26 Aug Atenski losos z limono in koprom

Sestavine
za 6 oseb

Za polivko
170 g Total kremnega jogurta
2 stroka nasekljanega česna
1 žlička zmletega koriandra
2 žlici limoninega soka
lupinica ½ limone
3 žličke sveže nasekljanega kopra in koprove vejice za okras
½ žličke soli

Za lososa
6 lososovih filetov brez kože
velika vrečka solatnih listov
3 sveže fige, narezane na krhlje

TOTAL grški Jogurt je znan kot odlična sestavina polivk za meso, vendar se odlično poda tudi k lososu. V tem receptu je jogurt začinjen s koprom, limono in zmletim koriandrom.
1. TOTAL jogurt zmešajte s česnom, zmletim koriandrom, limoninim sokom in lupinico in namažite obe strani lososovih filetov.
2. Žar ali pečico dobro segrejte. Položite filete na velik kos alufolije in v pekač ter pecite 10-12 minut. Ne obračajte. Losos je pečen, ko rahlo razpade ob dotiku s konico noža.
3. Postrezite na solatni posteljici ob krhljih fig. Potresite preostali koper in okrasite z vejicami. Poleg se prileže mlad krompir.

Kuharjev nasvet: Ta jed je zelo primerna za pripravo na žaru. Če nimate rešetke za ribe, uporabite folijo, da se losos ne bo ožgal.
Če želite polivko uporabiti kot omako v kebabu z jagnjetino ali piščancem, vmešajte pol žličke zmlete kumine in zamenjajte koper s timijanom ali dvema žlicama sveže nasekljanega koriandra.