26 Aug Jagnječji kotleti z zeliščno skorjico in jogurtovim prelivom

Ta recept je zelo enostaven, vendar pa je jed videti senzacionalna in je idealna, kadar želimo postreči goste. Serviramo jo z rižem na mediteranski način, pripravljenim z malce čebule, paradižnika, zelišč ter z izdatno porcijo gostega, kremastega TOTAL grškega.

Sestavine:
Majhen šopek timijana brez stebelc
po 1 žlica mešanega popra v zrnu, semen kumine in semen koriandra
velik šopek grobo sesekljanega peteršilja
2 žlici olivnega olja
Jagnječji kotleti, 2-3 na osebo, odvisno od velikosti
170 g TOTAL grškega jogurta
1 ½ limone

Navodila za pripravo:
1. Timijan, začimbe in peteršilj stresite v možnar, dodajte olje in trite 2-3 minute.
2. S to marinado natrite obe strani vsakega kotleta.
3. Kotlete pecite na žaru ali v ponvi za žar približno 8 minut, dokler niso dobro pečeni. Med pečenjem jih enkrat obrnite.
4. Zmešajte TOTAL grški jogurt z limoninim sokom in prelijte čez kotlete, tik preden jih postrežete.
5. Postrezite z rižem ali pire krompirjem.
Če nimate možnarja, zdrobite začimbe z valjarjem, sesekljajte zelišča, nato pa dodajte olje. Če želite pripraviti odličen, kremast pire krompir, uporabite TOTAL grški jogurt namesto mleka in masla.