26 Aug Masleni curry piščanec

Preprosto ne boste verjeli, da je nekaj tako okusnega lahko tako zdravo!

Sestavine:
500 g pasiranega paradižnika
1-2 žlici pekoče curryeve paste
400 g piščančjih prsi brez kosti, narezanih na koščke v velikosti grižljajev.
170 g TOTAL 0 % grškega jogurta
½ žličke sladkorja
sol in sveže mlet črni poper

Za riž:
2 žlički rastlinskega olja
1 sesekljana čebula
675 g kuhanega belega riža
25 g rozin brez pešk
sesekljan svež koriander za dekoracijo (po izbiri)

Navodila za pripravo:
1. Pasiran paradižnik stresite v majhno ponev, primešajte curryevo pasto in segrevajte na rahlem ognju.
2. Medtem za pripravo riža segrejte v voku olje in na njem 4 minute pražite čebulo, dokler ne postane lepo rjava. Primešajte riž in rozine ter na malem ognju kuhajte še 3-4 minute. Če postane mešanica presuha, dodajte malo vode.
3. K paradižnikovi mešanici dodajte piščanca in jogurt. Pustite rahlo vreti 2 minuti, da se pregreje. Vmešajte še sladkor in začinite po okusu.
4. Začinite riž in ga razdelite po krožnikih. Po rižu prelijte mešanico s piščancem in okrasite s koriandrom, če ste se zanj odločili.