26 Aug Pečene breskve s cimetom in total grškim kremnim jogurtom z medom

Sestavine:
4 zrele breskve, prerezane na pol in brez koščic
15 g neslanega masla
1-2 žlici brendija
170 g TOTAL grškega jogurta z medom
mandeljnovi lističi ali 8 stebelc rdečega ribeza
2 žlici sladkorja v prahu zmešanega z 1 žličko cimeta
8 svežih metinih listov

Cimet in med se v gostem in kremnem jogurtu Total rajsko združita. Njuna ljubezen greje tudi zrele breskve z brendijem in mandeljni. Za okras lahko namesto mandljnovih lističev uporabite rdeči ribez.

Breskve postavite v veliko ponev tako, da odrezana stran polovičke gleda gor. Posujte s koščki masla, pokapajte z brendijem in medom. Pecite na srednji temperaturi približno 5 minut, da se breskve začnejo mehčati. Na vročini lahko brendi malo vzplamti, a naj vas to ne skrbi.
1. Breskve napolnite z jogurtom Total in mandeljni, potem potresite sladkor s cimetom.
2. Postavite breskve nazaj na ogenj za 1-2 minuti, da se jogurt malo strdi. Odstavite in pustite nekaj minut hladiti. Okrasite z metinimi listi in še toplo postrezite.

Kuharjev nasvet: Namesto breskev lahko uporabite tudi polovičke nektarin brez prešk ali polovičke svežih zrelih fig.