Nikoli ne bi izdelali nečesa, česar ne bi mogli ponuditi našim otrokom. To je glavno vodilo podjetja Fage, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev grškega jogurta. Zaupajo mu kupci v več kot 35 državah na petih kontinentih sveta.
TOTAL – Pravi grški jogurt. Enak, a tako drugačen.

Naraven: Jogurt Total je pripravljen brez dodanega sladkorja (z izjemo naravno prisotnega mlečnega sladkorja) in brez aditivov. Narejen je le iz mleka in živih aktivnih kultur (L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus, L. Casei).

Edinstven:  Za proizvodnjo enega kilograma jogurta Total so potrebni štirje litri kravjega mleka. Zato je Total drugačen od vseh ostalih. Odlikujeta ga višji odstotek naravno prisotnih beljakovin (9–10,3 g na 100 g) ter svojevrstna žametna in kremna tekstura.

Pristen: Pripravljen v Grčiji po tradicionalnem, a tehnološko dovršenem postopku odcejanja, ki daje jogurtu Total bogato, kremasto teksturo in izrazit okus.

Vsestranski:  Jogurt Total je odličen kot samostojna jed, še boljši pa je z vašim najljubšim sadjem in oreščki ali kot okusen dodatek solatnim prelivom in omakam.

FAGE TOTAL JOGURTI
si lahko privoščimo brez slabe vesti: zaradi značilnega okusa in goste teksture ne bi nikoli uganili, da je brez maščobe.

pasterizirano posneto kravje mleko, žive aktivne jogurtove (L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus, L. Casei)

Energijska vrednost 57 kcal
Beljakovine 10,3 g
Ogljikovi hidrati 4 g
Maščoba 0 g

je prava izbira za popoln užitek brez odrekanja: nežen in obenem bogat okus z značilno kremasto teksturo, a z le 2 % maščobe.

pasterizirano kravje mleko, mlečna smetana, žive aktivne jogurtove (L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus, L. Casei)

Energijska vrednost 73 kcal
Beljakovine 9,9 g
Ogljikovi hidrati 3,8 g
Maščoba 2 g

je pravi grški jogurt: dobro odcejen in z gosto, kremasto teksturo.

pasterizirano kravje mleko, mlečna smetana, žive aktivne jogurtove (L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus, L. Casei)

Energijska vrednost 96 kcal
Beljakovine 9 g
Ogljikovi hidrati 3,8 g
Maščoba 5 g

Nepremagljiv okus grškega jogurta FAGE TOTAL, združen s čokoladnimi koščki ali slastnimi delci kokosa. Odlikujejo ga svojevrstna gostota, izrazita kremnost in višji odstotek naravno prisotnih beljakovin ter kalcija.

odcejen grški jogurt 80 % (pasterizirano kravje mleko, žive aktivne jogurtove (L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus, L. Casei)
– med 20 % (mešanica medu iz EU in izven EU)
ali
– sadni pripravek z borovnicami 20 % (borovnice 40 %, koruzni škrob, naravna aroma, zgoščen sok limone)
ali
– sadni pripravek z malinami in granatnim jabolkom 20 % (sladkor, maline in zgoščen sok malin 25 %, zgoščen sok granatnega jabolka 15 %, borovnice 40 %, koruzni škrob, naravna aroma, zgoščen sok limone)

z medom
Energijska vrednost 112 kcal
Beljakovine 8,3 g
Ogljikovi hidrati 19,7 g
Maščoba 0 g

z borovnico
Energijska vrednost 82 kcal
Beljakovine 8,3 g
Ogljikovi hidrati 12,3 g
Maščoba 0 g

z malino in granatnim jabolkom
Energijska vrednost 85 kcal
Beljakovine 8,3 g
Ogljikovi hidrati 12,9 g
Maščoba 0 g

FAGE FRUYO CLASSIC
ljubitelji sadnih jogurtov bodo navdušeni nad slastnimi kombinacijami okusov, kot so malina in granatno jabolko, borovnica ali pa čisti med v domišljenih predeljenih lončkih.

Grški jogurt s kokosom
Sestavine: odcejen jogurt (kravje mleko, mlečna smetana, živa in aktivna jogurtova kultura), sladkor, voda, kokosovo mleko (2 %) (kokos, voda), kokos (1,2 %),koruzni škrob, zgoščen limonin sok, naravna aroma.
ali
Grški jogurt s čokoladnimi koščki
Sestavine: Odcejen jogurt (kravje mleko, mlečna smetana, živa in aktivna jogurtova kultura), sladkor, voda, čokoladni koščki (2,4%) (kakavova masa, kakavovo maslo, sladkor), koruzni škrob, naravne arome, zgoščen limonin sok.

s kokosom
Energijska vrednost 122 kcal
Beljakovine 7,3 g
Ogljikovi hidrati 12,4 g
Maščoba 4,8 g

s čokoladnimi koščki
Energijska vrednost 132 kcal
Beljakovine 7,3 g
Ogljikovi hidrati 12,6 g
Maščoba 5,8 g


Kakšna je razlika med pristnim grškim jogurtom, običajnim jogurtom ter jogurtom »po grško«?

Razlika je v poreklu, načinu pridelave ter sestavi. Grški jogurt je narejen v Grčiji. Zaradi tradicionalne metode odcejanja ima bogato kremno teksturo in izrazit okus. Kar 4 lončki mleka so potrebni za izdelavo enega lončka grškega jogurta. Zato je tak jogurt izredno bogat z beljakovinami in ima nižjo vsebnost ogljikovih hidratov, saj se ti zgubijo med procesom odcejanja.
Pravi grški jogurt je narejen le iz mleka in živih aktivnih kultur. Vse več proizvajalcev izven Grčije želi posnemati bogato kremasto teksturo grškega jogurta, vendar so ponavadi taki jogurti zaradi drugačnega in velikokrat cenejšega načina proizvodnje zgoščeni z dodatki, kot so smetana, želatina, škrob, mleko v prahu … Jogurt »po grško« ima tako v primerjavi s pravim grškim jogurtom navadno višjo vsebnost maščobe in veliko nižjo vsebnost beljakovin, če le-te niso umetno dodane.

Iz katerega mleka je narejen grški jogurt?

Včasih je veljalo, da je grški jogurt iz ovčjega mleka, zdaj delajo grški jogurt v glavnem iz kravjega mleka. Grški jogurt Total je narejen iz pasteriziranega kravjega mleka.

Kako uživamo grški jogurt Total?

• z žitaricami za zajtrk
• s sadjem kot prigrizek
• z medom in oreški za desert
• v prelivih za solate – tzaziki
• kot namaz, s katerim obogatite mesne jedi
• nadomestek za smetano v mnogih receptih
• lahko pa tudi kar tako, brez vsega!

Kako je nastal grški jogurt Total?

Jogurt je starodavno živilo, najverjetneje nastalo po naključju s fermentacijo mleka med hranjenjem živila, predvsem v predelih s toplejšo klimo (Indija, Azija, Mediteran), kjer so hitro ugotovili, da je tako skisano mleko izredno dobro in osvežilno.

Izdelava jogurta s precejanjem, kakršen je tudi grški, je značilna za Bližnji vzhod in mediteranske države. Zgodovinarji pravijo, da so postopek sem prinesli iz kake bolj daljne dežele, morda iz Armenije ali celo Egipta. Okus, po katerem slovi grški jogurt, sta v svet ponesla brata Filippou, ki sta že daljnega leta 1926 v Atenah odprla prvo majhno proizvodnjo grškega jogurta. V nadaljnjih letih je družina Filippou znala združiti tradicionalno izdelavo jogurta s precejanjem s sodobno tehnologijo. Tako je danes njihovo podjetje Fage (izgovarja se Faje) največji proizvajalec grškega jogurta, s tremi tovarnami v Evropi in ZDA, prisotno v 35 državah na 5 kontinentih sveta.

Kaj pomeni, da je jogurt odcejen oz. precejen?

Grški jogurt je tradicionalno precejen skozi krpo ali gazo. Na ta način jogurtu odstranijo precejšen del sirotke, jogurt, ki ostane, pa je veliko bolj gost in kremast. Tako odcejen jogurt ima daljši rok trajanja in to je lahko tudi razlog, zakaj se je prijel v toplih mediteranskih državah.

Ali je grški jogurt zaradi kremne teksture tudi bolj masten?

Ne. Gosta, kremna tekstura grškega jogurta je posledica tradicionalnega postopka odcejanja sirotke. Proizvajalec Fage za en kilogram jogurta Total porabi kar 4 litre najboljšega mleka.
Vsebnost maščobe v jogurtu je odvisna od vsebnosti maščobe v mleku, iz katerega je jogurt narejen. Med grškimi jogurti Total lahko izbirate jogurte z vsebnostjo maščobe 0 %, 2 % in 4 %.

Kje kupiti