fbpx

Gorčice BEAUFOR

V osrčju francoske pokrajine Champagne, Beaufor že celo stoletje nadaljuje tradicijo francoske kuhinje. Slovi po najboljših gorčicah v regiji. Uspelo mu je harmonično ujeti pestrost okusov, kakovost je vedno na prvem mestu, zadovoljstvo strank njihova obveza. Beaufor s svojimi gorčicami ponuja najboljšo in nepogrešljivo izkušnjo francoske kuhinje.

IZDELKI
DIJONSKA GORČICA

Je gotovo kraljica med gorčicami in nedvomno klasika francoske kuhinje. Zanjo je značilna velika vsebnost gorčičnih semen, ki zagotavlja močan in pikanten okus. Prileže se k skoraj vsaki hladni ali topli jedi: mesom, ribam, zelenjavi, morskim sadežem, solati in seveda raznim omakam in polivkam.

Znamenita gorčica Dijon se pod tem imenom pojavi l.1856 ko je Jean Naigeon iz francoskega mesta Dijon v Burgundiji vmešal sok nezrelega grozdja, ki so ga uporabljali za proizvodnjo kisa v tradicionalni recept za gorčico. Danes namesto izredno kislega soka nezrelega grozdja največkrat vsebuje belo vino.

Grobozrnata gorčica

Rafinirana gorčica z rustikalnim in regionalnim šarmom, zahvaljujoč visoki vsebnosti gorčičnih semen, ki dajo moč in ostrino. Odlično se poda k rdečemu mesu in svinjini ter toplim omakam.

Gorčica s provansalskimi začimbami

Ta gorčica razvije močan vonj in naraven okus provansalskih začimb, kot so timijan, bazilika, majaron in rožmarin. Uporablja se kot priloga mesu in jedem z žara ter pri začinjanju mediteranskih solat.

Angleška pekoča gorčica

Tradicionalen recept, ki združi ostrost gorčice s pikantnostjo kajenskega popra. Lepo podžge mesne ali ribje jedi in ne sme manjkati v različnih eksotičnih jedeh.

ZANIMIVOSTI

 

  • Semena gorčice, ki jih uporablja Charbonneaux – Brabant, so rjave barve, sorte Brassica juncea in pridelana v Kanadi.
  • Charbonneaux – Brabant sodeluje v programu oživitve pridelovanja rastline gorčice v francoski pokrajini Burgundiji.
  • V francoski kuhinji je gorčica vsakdanja sestavina, enako kot sol in poper.
  • Naziv »mustard« se nanaša na gorčico, ki je narejena iz rjavih ali črnih semen. Gorčica iz belih semen se imenuje »condiment«.
Kje kupiti