fbpx
 
Ekstra deviško olivno olje in olive ILIADA (Kalamata ZOP)
Grško ekstra deviško oljčno olje KALAMATA ZOP

Vrhunsko ekstra deviško oljčno olje,  zaščiteno s svetovno znano označbo porekla –  KALAMATA (ZOP), pridelano, predelano in polnjeno v znamenitih pokrajinah Messinia (glavno mesto Kalamata) in Lakonia na jugu grškega polotoka Peloponeza.

Hladno ekstrahirana v 24 urah od obiranja nezrelih zelenih oljk –  izključno iz grške sorte oljk Koroneiki, značilnih za to področje, kar zagotavlja 100 % sledljivost. Visoko cenjeno zaradi svojega svežega sadnega ter rahlo pikantnega okusa in naravno nizke vsebnosti kisline.

Dobitnik številnih nagrad iz prestižnih mednarodnih ocenjevanj oljčnih olj.

NAGRADE NAS NAVDIHUJEJO, DA SMO VSAK DAN BOLJŠI! ZNAMKA ILIADA JE MED NAJBOLJŠIMI EKSTRA DEVIŠKIMI OLJČNIMI OLJI NA SVETU. TE NAGRADE SO DOKAZ  PREDANOSTI PRI PROIZVODNJI NAJBOLJŠE KAKOVOSTNOSTI OLJČNEGA OLJA IN  ZAVEZE INOVACIJAM.

Kretsko ekstra deviško oljčno olje  ILIADA Peza Irakliou – Kritis ZOP

To izjemno ekstra deviško oljčno olje z zaščiteno označbo porekla prihaja iz pokrajine Peza v Heraklionu – Kreta.

Nabiranje oljk sorte Koroneiki poteka ročno, ko plodovi dozorijo. Posebna značilnost postopka pridelave ekstra deviškega oljčnega olja Peza Irakliou Kritis ZOP je dejstvo, da se oljke stisnejo isti dan obiranja in pri zelo nizkih temperaturah do 30 °C, kar zagotavlja najboljše pogoje predelave.

Sadni okus z rahlo intenzivnostjo grenkobe.

Grško ekstra deviško oljčno olje višje kategorije

Edinstveno gurmansko ekstra deviško oljčno olje, pridobljeno neposredno iz ročno obranih oljk  koroneiki, iz nasadov v regijah Messinia in Lakonia, Peloponez, Grčija. Ta območja ležijo med gorami in Sredozemskim morjem ter ponujajo idealno mikroklimo za gojenje oljk.
Oljke se obirajo skrbno, olje pa se hladno ekstrahira v nekaj urah po obiranju, da se zagotovi naravni okus in visoke hranilne vrednosti.

Oljke Kalamata (Elia Kalamatas ZOP)

so dobile ime po istoimenskem mestu. Za njih je značilna oblika mandeljna in močna temno vijolična barva. Obirajo jih šele, ko dosežejo polno zrelost, in to samo ročno, da ne poškodujejo njihove nežne teksture. Zato tem oljkam tudi ne odstranijo koščice, le tako se ohrani njihov popoln okus in kakovost. Zorijo v slanici, prekriti s tanko plastjo oljčnega olja. So značilnega sladko sadnega okusa ter nepogrešljive v znameniti grški solati.

Zaščitena označba porekla – Elia Kalamatas ZOP – olive kalamata

Olive kalamata so bile s shemo kakovosti Elia Kalamatas ZOP registrirane kot izdelek z zaščiteno označbo porekla (ZOP) 21. junija 1996 na zahtevo grške vlade.

Te edinstvene in svetovno znane olive se prideluje, gojijo, ročno obirajo in predelujejo znotraj upravnih meja prefekture MESSINIA (Peloponez), GRČIJA, pod strogo odobrenimi in certificiranimi tradicionalnimi pogoji.

100 % ročno obrano in sledljivo – od oljke do vaše mize.
Črne do temno vijolične barve, mandljaste oblike in sočnosti z značilnim bogatim sadnim okusom.
Zorijo naravno na soncu na drevesu, obirajo jih ročno, da zaščitijo njihovo občutljivo meso.
Marinirane in pakirane v slanici brez dodanih konzervansov. Prekrite s filmom ekstra deviškega oljčnega olja Kalamata ZOP za najboljšo ohranitev izdelka.
Bistvena sestavina sredozemske in grške kuhinje ter t.i. zdrave sredozemske diete.

Olive Kalamata v ekstra deviškem oljčnem olju
Olive ILIADA

so naravno zorjene na soncu na drevesu, preden jih ročno oberejo. Nato jih marinirajo v slanici in naravnem kisu brez dodanih konzervansov.

  • Kalamata Elia Kalamatas ZOP
  • Kalamata brez koščic
  • mešane (Kalamata, zelene, črne)
  • zelene
  • zelene rezane
  • zelene z mandeljni
Olive BIO ILIADA

ILIADA BIO olive iz ekološke pridelave naravno zorijo na soncu na drevesu, preden se obirajo ročno. Nato jih marinirajo v slanici in naravnem kisu brez dodanih konzervansov.

  • Kalamata – Elia Kalamats ZOP
  • Kalamata brez koščic
  • zelene
  • zelene brez koščic
KALAMATA

Kalamata je edinstvena grška pokrajina na jugu Peloponeza, saj ustvarja nekaj najboljših sort ekstra deviškega oljčnega olja na svetu. To nastaja predvsem iz ene, manjše sorte oljk, znane pod botaničnim imenom Koroneiki, ki so prisotne predvsem na jugu Peloponeza in na nekaterih področjih Krete. Oljke se obirajo, ko so še zelene, da bi olju zagotovili naziv “zgodnja trgatev” ali “zeleno” oljčno olje. Tisto, kar dela oljke in oljčno olje iz sorte Koroneiki tako drugačno od drugih, je način kmetovanja, ki daje prednost kakovosti pred količino. Iz te sorte povprečno iz 100 kg pridelajo le okoli 6–7 l (drugače je povprečje 12–16 l) najboljšega oljčnega olja, ki je zlato zelene barve in je zelo cenjeno zaradi svojega sadno svežega okusa.

Kje kupiti olja Iliada
Kje kupiti olive Iliada