Naraven: Jogurt Total je pripravljen brez dodanega sladkorja (z izjemo naravno prisotnega mlečnega sladkorja) in brez aditivov. Narejen je le iz mleka in jogurtovih kultur.
Nikoli ne bi izdelali nečesa, česar ne bi mogli ponuditi našim otrokom. To je glavno vodilo podjetja Fage, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev grškega jogurta. Zaupajo mu kupci v več kot 35 državah na petih kontinentih sveta.
Naraven: Jogurt Total je pripravljen brez dodanega sladkorja (z izjemo naravno prisotnega mlečnega sladkorja) in brez aditivov. Narejen je le iz mleka in jogurtovih kultur.
Edinstven: Za proizvodnjo enega kilograma jogurta Total so potrebni štirje litri kravjega mleka. Zato je Total drugačen od vseh ostalih. Odlikujeta ga višji odstotek naravno prisotnih beljakovin (9–10,3 g na 100 g) ter svojevrstna žametna in kremna tekstura.
Pristen: Pripravljen v Grčiji po tradicionalnem, a tehnološko dovršenem postopku odcejanja, ki daje jogurtu Total bogato, kremasto teksturo in izrazit okus.
Vsestranski: Jogurt Total je odličen kot samostojna jed, še boljši pa je z vašim najljubšim sadjem in oreščki ali kot okusen dodatek solatnim prelivom in omakam.
pasterizirano posneto kravje mleko, jogurtove kulture.
Energijska vrednost 243 kJ/57 kcal
Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g
Ogljikovi hidrati 4 g
– od teh sladkorji 4 g
Beljakovine 10,3 g
Sol 0,1 g
pasterizirano kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture
Energijska vrednost 293 kJ/70 kcal
Maščobe 2 g
– od teh nasičene maščobne kisline 1,3 g
Ogljikovi hidrati 3 g
– od teh sladkorji 3 g
Beljakovine 9,9 g
Sol 0,1 g
pasterizirano kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture
Energijska vrednost 403 kJ/96 kcal
Maščobe 5 g
– od teh nasičene maščobne kisline 3,6 g
Ogljikovi hidrati 3,8 g
– od teh sladkorji 3,8 g
Beljakovine 9 g
Sol 0,1 g
odcejen grški jogurt 80 % (pasterizirano kravje mleko, jogurtove kulture
– med 20 % (mešanica medu iz EU in izven EU)
ali
– sadni pripravek z borovnicami 20 % (borovnice 40 %, voda, sladkor, koruzni škrob, zgoščen sok limone, naravna aroma,)
ali
– sadni pripravek z malinami in granatnim jabolkom 20 % (voda, maline in zgoščen sok malin 25 %, sladkor, zgoščen sok granatnega jabolka 15 %, rižev škrob, naravna aroma)
z medom
Energijska vrednost 451 kJ/106 kcal
Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g
Ogljikovi hidrati 18 g
– od teh sladkorji 18 g
Beljakovine 8,3 g
Sol 0,08 g
z borovnico
Energijska vrednost 284 kJ/67 kcal
Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g
Ogljikovi hidrati 8,4 g
– od teh sladkorji 7,6 g
Beljakovine 8,3 g
Sol 0,08 g
z malino in granatnim jabolkom
Energijska vrednost 281 kJ/66 kcal
Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g
Ogljikovi hidrati 8,2 g
– od teh sladkorji 7,6 g
Beljakovine 8,3 g
Sol 0,09 g
Grški jogurt s kokosom
Sestavine: odcejen jogurt (kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture), voda, sladkor, kokosova krema (2 %) (kokos, voda), kokos (1,2 %), koruzni škrob, zgoščen limonin sok, naravna aroma.
ali
Grški jogurt s čokoladnimi koščki
Sestavine: Odcejen jogurt (kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture), voda, sladkor, čokoladni koščki (2,4%) (kakavova masa, kakavovo maslo, sladkor), koruzni škrob, naravne arome, zgoščen limonin sok.
s kokosom
Energijska vrednost 337 kJ/80 kcal
Maščobe 1,3 g
– od teh nasičene maščobne kisline 1,2 g
Ogljikovi hidrati 8,6 g
– od teh sladkorji 7,6 g
Beljakovine 8,4 g
Sol 0,09 g
s čokoladnimi koščki
Energijska vrednost 357 kJ/85 kcal
Maščobe 1,8 g
– od teh nasičene maščobne kisline 1,1 g
Ogljikovi hidrati 8,7 g
– od teh sladkorji 7,6 g
Beljakovine 8,4 g
Sol 0,09 g
VEČ INFORMACIJ
Po grški recepturi odcejen jogurt iz mleka brez laktoze.
Samo naravne sestavine.
Vsebnost beljakovin 8,4-10,3 g na 100 g izdelka.
VEČ INFORMACIJ
Odkrijte okusen sadni jogurt z naravnimi sestavinami
Po grški recepturi odcejen jogurt zmešan s sadjem. FAGE fruits je naravno bogat z beljakovinami in narejena iz 100% naravnih sestavin.
Vsebnost beljakovin 7,3 g na 100 g izdelka.
Razlika je v poreklu, načinu pridelave ter sestavi. Grški jogurt je narejen v Grčiji. Zaradi tradicionalne metode odcejanja ima bogato kremno teksturo in izrazit okus. Kar 4 lončki mleka so potrebni za izdelavo enega lončka grškega jogurta. Zato je tak jogurt, v primerjavi s klasičnimi jogurti, bogatejši z beljakovinami in ima nižjo vsebnost ogljikovih hidratov, saj se ti zgubijo med procesom odcejanja.
Pravi grški jogurt je narejen le iz mleka in jogurtovih kultur. Vse več proizvajalcev izven Grčije želi posnemati bogato kremasto teksturo grškega jogurta, vendar so navadno taki jogurti zaradi drugačnega in velikokrat cenejšega načina proizvodnje zgoščeni z dodatki, kot so smetana, želatina, škrob, mleko v prahu … Jogurt »po grško« ima tako v primerjavi s pravim grškim jogurtom navadno višjo vsebnost maščobe in veliko nižjo vsebnost beljakovin, če le-te niso umetno dodane.
Včasih je veljalo, da je grški jogurt iz ovčjega mleka, zdaj delajo grški jogurt v glavnem iz kravjega mleka. Grški jogurt Total je narejen iz pasteriziranega kravjega mleka.
• z žitaricami za zajtrk
• s sadjem kot prigrizek
• z medom in oreški za desert
• v prelivih za solate – tzaziki
• kot namaz, s katerim obogatite mesne jedi
• nadomestek za smetano v mnogih receptih
• lahko pa tudi kar tako, brez vsega!
Jogurt je starodavno živilo, najverjetneje nastalo po naključju s fermentacijo mleka med hranjenjem živila, predvsem v predelih s toplejšo klimo (Indija, Azija, Mediteran), kjer so hitro ugotovili, da je tako skisano mleko izredno dobro in osvežilno.
Izdelava jogurta s precejanjem, kakršen je tudi grški, je značilna za Bližnji vzhod in mediteranske države. Zgodovinarji pravijo, da so postopek sem prinesli iz kake bolj daljne dežele, morda iz Armenije ali celo Egipta. Okus, po katerem slovi grški jogurt, sta v svet ponesla brata Filippou, ki sta že daljnega leta 1926 v Atenah odprla prvo majhno proizvodnjo grškega jogurta. V nadaljnjih letih je družina Filippou znala združiti tradicionalno izdelavo jogurta s precejanjem s sodobno tehnologijo. Tako je danes njihovo podjetje Fage (izgovarja se Faje) največji proizvajalec grškega jogurta, s tremi tovarnami v Evropi in ZDA, prisotno v 35 državah na 5 kontinentih sveta.
Grški jogurt je tradicionalno precejen skozi krpo ali gazo. Na ta način jogurtu odstranijo precejšen del sirotke, jogurt, ki ostane, pa je veliko bolj gost in kremast. Tako odcejen jogurt ima daljši rok trajanja in to je lahko tudi razlog, zakaj se je prijel v toplih mediteranskih državah.
Ne. Gosta, kremna tekstura grškega jogurta je posledica tradicionalnega postopka odcejanja sirotke. Proizvajalec Fage za en kilogram jogurta Total porabi kar 4 litre najboljšega mleka.
Vsebnost maščobe v jogurtu je odvisna od vsebnosti maščobe v mleku, iz katerega je jogurt narejen. Med grškimi jogurti Total lahko izbirate jogurte z vsebnostjo maščobe 0 %, 2 % in 5 %.