fbpx
 
Nikoli ne bi izdelali nečesa, česar ne bi mogli ponuditi našim otrokom. To je glavno vodilo podjetja Fage, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev grškega jogurta. Zaupajo mu kupci v več kot 35 državah na petih kontinentih sveta.
TOTAL – Pravi grški jogurt. Enak, a tako drugačen.

Naraven: Jogurt Total je pripravljen brez dodanega sladkorja (z izjemo naravno prisotnega mlečnega sladkorja) in brez aditivov. Narejen je le iz mleka in jogurtovih kultur.

Edinstven:  Za proizvodnjo enega kilograma jogurta Total so potrebni štirje litri kravjega mleka. Zato je Total drugačen od vseh ostalih. Odlikujeta ga višji odstotek naravno prisotnih beljakovin (9–10,3 g na 100 g) ter svojevrstna žametna in kremna tekstura.

Pristen: Pripravljen v Grčiji po tradicionalnem, a tehnološko dovršenem postopku odcejanja, ki daje jogurtu Total bogato, kremasto teksturo in izrazit okus.

Vsestranski:  Jogurt Total je odličen kot samostojna jed, še boljši pa je z vašim najljubšim sadjem in oreščki ali kot okusen dodatek solatnim prelivom in omakam.

FAGE TOTAL JOGURTI
si lahko privoščimo brez slabe vesti: zaradi značilnega okusa in goste teksture ne bi nikoli uganili, da je brez maščobe.

pasterizirano posneto kravje mleko, jogurtove kulture.

Energijska vrednost 243 kJ/57 kcal

Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g

Ogljikovi hidrati 4 g
– od teh sladkorji 4 g

Beljakovine 10,3 g

Sol 0,1 g

je prava izbira za popoln užitek brez odrekanja: nežen in obenem bogat okus z značilno kremasto teksturo, a z le 2 % maščobe.

pasterizirano kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture

Energijska vrednost 293 kJ/70 kcal

Maščobe 2 g
– od teh nasičene maščobne kisline 1,3 g

Ogljikovi hidrati 3 g
– od teh sladkorji 3 g

Beljakovine 9,9 g

Sol 0,1 g

je pravi grški jogurt: dobro odcejen in z gosto, kremasto teksturo.

pasterizirano kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture

Energijska vrednost 403 kJ/96 kcal

Maščobe 5 g
– od teh nasičene maščobne kisline 3,6 g

Ogljikovi hidrati 3,8 g
– od teh sladkorji 3,8 g

Beljakovine 9 g

Sol 0,1 g

Ljubitelji sadnih jogurtov bodo navdušeni nad slastnimi kombinacijami okusov, kot so malina in granatno jabolko, borovnica, gozdin sadeži ali pa čisti med v domišljenih predeljenih lončkih.

odcejen grški jogurt 80 % (pasterizirano kravje mleko, jogurtove kulture
– med 20 % (mešanica medu iz EU in izven EU)
ali
– sadni pripravek z borovnicami 20 % (borovnice 40 %, voda, sladkor, koruzni škrob, zgoščen sok limone, naravna aroma,)
ali
– sadni pripravek z malinami in granatnim jabolkom 20 % (voda, maline in zgoščen sok malin 25 %, sladkor, zgoščen sok granatnega jabolka 15 %,  rižev škrob, naravna aroma)

z medom

Energijska vrednost 451 kJ/106 kcal

Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g

Ogljikovi hidrati 18 g
– od teh sladkorji 18 g

Beljakovine 8,3 g

Sol 0,08 g

z borovnico

Energijska vrednost 284 kJ/67 kcal

Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g

Ogljikovi hidrati 8,4 g
– od teh sladkorji 7,6 g

Beljakovine 8,3 g

Sol 0,08 g

z malino in granatnim jabolkom

Energijska vrednost 281 kJ/66 kcal

Maščobe 0 g
– od teh nasičene maščobne kisline 0 g

Ogljikovi hidrati 8,2 g
– od teh sladkorji 7,6 g

Beljakovine 8,3 g

Sol 0,09 g

FAGE FRUYO CLASSIC
Nepremagljiv okus grškega jogurta FAGE TOTAL, združen s čokoladnimi koščki ali slastnimi delci kokosa. Odlikujejo ga svojevrstna gostota, izrazita kremnost in višji odstotek naravno prisotnih beljakovin v primerjavi s klasičnimi jogurti.

Grški jogurt s kokosom
Sestavine: odcejen jogurt (kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture), voda, sladkor, kokosova krema (2 %) (kokos, voda), kokos (1,2 %), koruzni škrob, zgoščen limonin sok, naravna aroma.
ali
Grški jogurt s čokoladnimi koščki
Sestavine: Odcejen jogurt (kravje mleko, mlečna smetana, jogurtove kulture), voda, sladkor, čokoladni koščki (2,4%) (kakavova masa, kakavovo maslo, sladkor), koruzni škrob, naravne arome, zgoščen limonin sok.

s kokosom

Energijska vrednost 337 kJ/80 kcal

Maščobe 1,3 g
– od teh nasičene maščobne kisline 1,2 g

Ogljikovi hidrati 8,6 g
– od teh sladkorji 7,6 g

Beljakovine 8,4 g

Sol 0,09 g

s čokoladnimi koščki

Energijska vrednost 357 kJ/85 kcal

Maščobe 1,8 g
– od teh nasičene maščobne kisline 1,1 g

Ogljikovi hidrati 8,7 g
– od teh sladkorji 7,6 g

Beljakovine 8,4 g

Sol 0,09 g


FAGE BeFree
Po grški recepturi odcejen jogurt brez LAKTOZE.
Gost in kremast, z več naravno prisotnimi beljakovinami v primerjavi s klasičnimi jogurti. Za vse z intoleranco na laktozo in vse, ki želijo preprosto uživati v izdelkih  brez laktoze.

 

Po grški recepturi odcejen jogurt iz mleka brez laktoze.
Samo naravne sestavine.
Vsebnost beljakovin 8,4-10,3 g na 100 g izdelka.

Kakšna je razlika med pristnim grškim jogurtom, običajnim jogurtom ter jogurtom »po grško«?

Razlika je v poreklu, načinu pridelave ter sestavi. Grški jogurt je narejen v Grčiji. Zaradi tradicionalne metode odcejanja ima bogato kremno teksturo in izrazit okus. Kar 4 lončki mleka so potrebni za izdelavo enega lončka grškega jogurta. Zato je tak jogurt, v primerjavi s klasičnimi jogurti,  bogatejši z beljakovinami in ima nižjo vsebnost ogljikovih hidratov, saj se ti zgubijo med procesom odcejanja.
Pravi grški jogurt je narejen le iz mleka in jogurtovih kultur. Vse več proizvajalcev izven Grčije želi posnemati bogato kremasto teksturo grškega jogurta, vendar so navadno taki jogurti zaradi drugačnega in velikokrat cenejšega načina proizvodnje zgoščeni z dodatki, kot so smetana, želatina, škrob, mleko v prahu … Jogurt »po grško« ima tako v primerjavi s pravim grškim jogurtom navadno višjo vsebnost maščobe in veliko nižjo vsebnost beljakovin, če le-te niso umetno dodane.

Iz katerega mleka je narejen grški jogurt?

Včasih je veljalo, da je grški jogurt iz ovčjega mleka, zdaj delajo grški jogurt v glavnem iz kravjega mleka. Grški jogurt Total je narejen iz pasteriziranega kravjega mleka.

Kako uživamo grški jogurt Total?

• z žitaricami za zajtrk
• s sadjem kot prigrizek
• z medom in oreški za desert
• v prelivih za solate – tzaziki
• kot namaz, s katerim obogatite mesne jedi
• nadomestek za smetano v mnogih receptih
• lahko pa tudi kar tako, brez vsega!

Kako je nastal grški jogurt Total?

Jogurt je starodavno živilo, najverjetneje nastalo po naključju s fermentacijo mleka med hranjenjem živila, predvsem v predelih s toplejšo klimo (Indija, Azija, Mediteran), kjer so hitro ugotovili, da je tako skisano mleko izredno dobro in osvežilno.

Izdelava jogurta s precejanjem, kakršen je tudi grški, je značilna za Bližnji vzhod in mediteranske države. Zgodovinarji pravijo, da so postopek sem prinesli iz kake bolj daljne dežele, morda iz Armenije ali celo Egipta. Okus, po katerem slovi grški jogurt, sta v svet ponesla brata Filippou, ki sta že daljnega leta 1926 v Atenah odprla prvo majhno proizvodnjo grškega jogurta. V nadaljnjih letih je družina Filippou znala združiti tradicionalno izdelavo jogurta s precejanjem s sodobno tehnologijo. Tako je danes njihovo podjetje Fage (izgovarja se Faje) največji proizvajalec grškega jogurta, s tremi tovarnami v Evropi in ZDA, prisotno v 35 državah na 5 kontinentih sveta.

Kaj pomeni, da je jogurt odcejen oz. precejen?

Grški jogurt je tradicionalno precejen skozi krpo ali gazo. Na ta način jogurtu odstranijo precejšen del sirotke, jogurt, ki ostane, pa je veliko bolj gost in kremast. Tako odcejen jogurt ima daljši rok trajanja in to je lahko tudi razlog, zakaj se je prijel v toplih mediteranskih državah.

Ali je grški jogurt zaradi kremne teksture tudi bolj masten?

Ne. Gosta, kremna tekstura grškega jogurta je posledica tradicionalnega postopka odcejanja sirotke. Proizvajalec Fage za en kilogram jogurta Total porabi kar 4 litre najboljšega mleka.
Vsebnost maščobe v jogurtu je odvisna od vsebnosti maščobe v mleku, iz katerega je jogurt narejen. Med grškimi jogurti Total lahko izbirate jogurte z vsebnostjo maščobe 0 %, 2 % in 5 %.

Kje kupiti