Dvojno čokoladna torta z jogurtom

 

Sestavine:
Biskvit:
260 g moke
65 g kakava v prahu
300 g sladkorja
2 žlički pecilnega praška
1 žlička soli
½ žličke sode
280 g FAGE Total 5 %, FAGE Total 2 %, ali FAGE Total 0 % (po izbiri)
175 ml rastlinskega olja
120 ml hladne kave
2 večji jajci

Nadev:
260 g temne čokolade
170 g masla (zmehčanega pri sobni temperaturi)
215 g FAGE Total, FAGE Total 2% ali FAGE Total 0% (po izbiri)
3 žlice kakava v prahu
1 vanilin sladkor ali 1 ½ žličke ekstrakta vanilje
¼ žličke soli
225 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo:
Biskvit: v srednje veliki posodi zmešamo moko, kakav v prahu, sladkor, pecilni prašek, sol in sodo. V večji posodi gladko zmešamo FAGE Total jogurt, olje, kavo in jajci. Dodamo suhe sestavine in nežno premešamo, da se sestavine povežejo.
Biskvit vlijemo v nameščen pekač za torte. Pečemo 40-45 minut pri 180 stopinjah. Pečenost preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
Biskvit pustimo, da se hladi 30 minut, šele nato odstranimo obod pekača in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Premaz: čokolado nalomimo in raztopimo nad soparo. Pustimo, da se hladi 10 minut.
Maslo penasto stepemo in vmešamo čokolado, da se obe sestavini povežeta. Nato vmešamo še FAGE Total jogurt, čokolado v prahu, vaniljo in sol. Dodamo sladkor v prahu in ga nežno vmešamo. Ko se sestavine povežejo, mešamo pri srednji hitrosti še 1 minuto ali več, dokler zmes ni lahka in puhasta.
Dobljeni premaz na debelo nanesemo po celotni torti.
Torto lahko takoj postrežemo ali jo hranimo pokrito v hladilniku in porabimo v 1 dnevu.