13 Feb Francoski krofki “beignete” z grškim jogurtom
SESTAVINE
300 g moke, dodatno za posip
1/2 zavitka pecilnega praška
280 g grškega jogurta FAGE TOTAL
olje za cvrtje
Polnila:
Čokoladno lešnikov namaz
Marmelada ali žele po vaši izbiri
Posip:
50 g granuliranega sladkorja
2 čajni žlički mletega cimeta
PRIPRAVA
V težko, srednje veliko ponev dodajte olje in segrevajte na srednje močnem ognju (do približno 180 °C).
V veliki skledi z lopatko zmešajte moko s pecilnim praškom in dodajte jogurt, da oblikujete testo.
Čisto površino rahlo potresite z moko in testo razvaljajte v kepo. Z jedilno žlico ali lopatico za melono zajemajte testo in oblikujte kroglice, tako da jih valjate v rokah.
Krofke ocvrite v serijah, dokler ne priplavajo na vrh olja in so zlato rjave barve.
Poberite jih s penovko in jih odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo, ali na rešetki.
V majhni skledi zmešajte sladkor in cimet.
Rahlo ohlajene krofke povaljajte v cimetov sladkor .
Krofke po želji lahko napolnite s čokoladno-lešnikovim namazom ali marmelado in še tople postrezite.