fbpx
 

TORTELINI, KI SE KUHAJO ZA MIZO

SESTAVINE:
1 zavitek svežih testenin RANA s pršutom in sirom
400 g  kokošjega mesa
1 korenje
2 vejici zelene
1 rdeča čebula
10 zrn črnega popra
1 lovorjev list
šopek peteršilja
Sir Parmigiano Reggiano Parmareggio staran 30 mesecev

 

Kokošjo juho pripravimo tako, da najprej dobro operemo zelenjavo. Zeleno in korenček obrežemo ter čebulo olupimo, nato ju narežemo na velike nepravilne kose in damo v zelo velik lonec. Dodamo poper v zrnu, sol in lovorov list, da bo aroma juhe bolj edinstvena in obstojna. V ponev z zelenjavo in zelišči položimo prej očiščene kose 1/2 kokoši. Prelijemo z veliko hladne vode. Postavite na ogenj, posolite in počasi zavrite. Ohranite to rahlo vrenje in kuhajte nekaj ur.

Ko je juha kuhana, v jušne krožnike ali skledice, razporejene na mizi, položimo približno 125 gramov surovih tortelinov in nekaj svežih listov peteršilja. S pomočjo cedila ločimo meso in zelenjavo od tekočega dela in juho po potrebi še malo pogrejemo. V vsako skledo nalijemo zelo vročo juho in takoj pokrijemo s krožničkom, ki deluje kot pokrov. Odmerite čas in počakajte dve minuti in pol, da se tortelini skuhajo neposredno na krožnikih. Po navedenem času jih okrasite z izdatno pestjo sveže naribanega parmigiana reggiano iz Parmareggia. Dober tek!