Marinada za piščanca z jogurtom in limeto

 

PRIPRAVA 10 min
Mariniranje 2 uri
SESTAVINE
145 g jogurta FAGE Total 0 %, 2 %, 5 % (po izbiri)
Lupinica 1 limete
1 limeta, sok
2 žlici ED oljčnega olja
4 stroke česna, grobo sesekljanega
15 g svežega koriandra
2 žlici medu, agavinega ali javorjevega sirupa
3 žlice grobe soli
1 žlička črnega popra
Suh čili v kosmičih po okusu
4 piščančja prsa (brez kože in kosti) narezana na koščke

PRIPRAVA
Vse sestavine, razen mesa, gladko zmešajte v mešalniku ali multipraktiku.
V večji posodi marinado prelijte čez kose mesa. Prepričajte se, da so kosi mesa popolnoma prekriti. Posodo prekrijte s folijo in postavite v hladilnik, da se meso marinira najmanj 2 uri. Lahko pustite tudi čez noč.