26 Aug Panacotta s sadjem
Kljub kremnemu okusu, ta desert skoraj ne vsebuje maščobe! Enkraten je v kombinaciji s sadjem.
Sestavine:
4 lističi želatine
250 ml posnetega mleka
50 g mletega sladkorja
150 g TOTAL 0% grškega jogurta
200 g mešanega jagodičevja
HRANILNE VREDNOSTI za eno porcijo
Kalorije 105 kcal
Maščoba 0,2 g
Ogljikovi hidrati 20 g
– od tega sladkor 18 g
Beljakovine 6 g
Navodilo za pripravo:
1. Zmehčajte želatino v hladni vodi in iztisnite odvečno tekočino (oz. po navodilih proizvajalca).
2. V kozici zavrite mleko.
3. V mleko vmešajte sladkor in želatino ter pustite, da se ohladi.
4. S stepalno metlico vmešajte TOTAL 0% grški jogurt, prelijte v model in pustite v hladilniku 12 ur.
Za pripravo sadnega preliva:
5. V kozici zavrite 200 ml vode s polovico količine sadja.
6. Kuhajte 3 minute in pustite, da se ohladi. Zmešajte z mešalnikom in dodajte preostalo količino sadja.
Servirajte:
7. Iz modelčka zvrnite panacotto na sredino krožnika in tik pred serviranjem prelijte s sadnim prelivom.
Kuharjev nasvet: Če nimate svežega sadja, uporabite zmrznjeno mešanico gozdnih sadežev ali drugo vrsto jagodičevja (jagode, maline…)