26 Aug Popečene fige z grškim jogurtom
SESTAVINE
500 g grškega jogurta Total 0 %
6 srednjih fig
40 g rjavega sladkorja Muscovado
narezana lupina organsko pridelane pomaranče
strok vanilije po želji
HRANILNE VREDNOSTI za eno porcijo
Kalorije 160 kcal
Maščobe 2,7 g
Ogljikovi hidrati 20,8 g
– od tega sladkor 20,8 g
Beljakovine 13,4 g
PRIPRAVA
Pečico segrejte na 190 °C. Vsako figo narežite na 6 delov. Koščke fig stresite v manjšo ognjevarno posodo in jih posujte s sladkorjem, pomarančno lupinico ter dodajte 2 žlici vode (če želite, lahko dodate še prerezan strok vanilije, ki ga odstranite, ko je jed gotova). Pecite 15 minut do mehkega. Ko je jed gotova, počakajte, da se popolnoma ohladi.
Nežno premešajte 3/4 popečenih fig, ostalo dajte na stran za dekoracijo. V premešane fige vmešajte grški jogurt Total in mešanico nadevajte v kozarce ter ohladite v hladilniku za 1 uro. Pred serviranjem prelijte s preostalimi figami in njihovim sokom.