14 Nov OMAKA AMATRICIANA
SESTAVINE
2 žlici olivnega olja
1 svež rdeč čili
80 g pancete, narezane na kocke
60 ml belega vina
1 žlica drobno narezane čebule
480 ml paradižnikove mezge
½ skodelice naribanega sira Pecorino Romano
Sol in poper po okusu
Testenine po želji
PRIPRAVA
Na vročem olju popečemo panceto. Zalijemo z vinom in počakamo, da alkohol izpari.
Panceto iz ponve preložimo na krožnik.
V isti ponvi popečemo čebulo (4-5 min), začinimo s soljo in dodamo paradižnikovo mezgo ter čili. Omako kuhamo 15 min na srednjem ognju, občasno pomešamo in dodamo sol in poper po okusu.
Ko je omaka gotova, dodamo kuhane testenine ter ½ skodelice vode, v kateri so se kuhale testenine, sir in panceto. Kuhamo še 1 min, po želji posujemo z naribanim parmezanom Parmigiano Reggiano in postrežemo.