20 Jan Bučna juha s tortelini
SESTAVINE
1 zavitek svežih testenin Rana 4 siri
400 g maslene buče, narezane
400 g korenja, olupljen in narezan
1 velika čebula narezana
4 skodelice jušne osnove
Ekstra deviško oljčno olje Iliada Kalamata ZOP
Sol in poper po okusu
Bučna semena
Riban parmezan Parmareggio
POSTOPEK
V posodi na manjšem ognju segrejte jušno osnovo.
Na olju prepražite bučo, korenje in čebulo.
Zalijte z vročo jušno osnovo in pustite rahlo vreti 25 min, da se zelenjava zmehča.
Po navodilih na embalaži skuhajte testenine.
S paličnim mešalnikom zmiksajte zelenjavo, da dobite gladko, kremno juho in po potrebi dodajte vodo, v kateri so se kuhale testenine.
Juho razdelite med krožnike, dodajte testenine, polijte z malo oljčnega olja in posujte z bučnimi semeni ter parmezanom.