fbpx
 

BUČNA JUHA

SESTAVINE
1,3 kg maslene buče, olupljene, brez semen in narezane na koščke
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA Kalamata ZOP
950 ml zelenjavne ali piščančje juhe
1 čajna žlička mletega ingverja
190 g grškega jogurt FAGE Total 0 %, 2 % ali 5 %
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
Sol in poper po okusu

Okrasitev
FAGE Total grški jogurt
Semena granatnega jabolka
Bučna semena

PRIPRAVA
Pečico segrejte na 200°C. Pekač obložite s pergamentom in ga postavite na stran.
V veliki skledi premešajte narezano bučo z oljčnim oljem in soljo. Položite jo na pekač in pecite 30-40 minut oziroma dokler se zlahka prebodete z vilicami.
V velik lonec dodajte bučo, juho in mleti ingver. Zavremo in nato pustimo vreti še 5-7 minut.
V mešalniku ali s paličnim mešalnikom zmes pretlačimo do gladkega.
Dodajte jogurt, muškatni orešček, sol in poper ter dobro premešajte. Prilagodite gostoto svojemu okusu, lahko jo razredčite z juho.
Postrezite z dodatnim jogurtom, granatnim jabolkom in bučnimi semeni.