27 Sep BUČNI “Cheesecake” BREZ PEKE
Posted at 13:40h
in recepti
Osnova brez pečenja:
130 g ingverjevih ali polnozrnatih piškotov, zdrobljenih
Ščepec soli
8 žlic nesoljenega masla, stopljenega
Bučni “Cheesecake”:
230 g rikote GAROFALO ali drugega kremnega sira
170 g bučnega pireja
190 g grškega jogurta FAGE TOTAL 5 %
255 g medu
1 žlička cimeta
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
PRIPRAVA
V srednji skledi zmešajte piškote, sol in stopljeno maslo. Mešanico z žlico stresemo v model za torte. Zamrznite za 30 minut.
V kuhinjskem robotu zmešajte rikoto, bučni pire, jogurt, med, začimbe in ekstrakt vanilje, dokler se dobro ne poveže.
Z bučno zmesjo obložimo piškotni biskvit in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se strdi.