fbpx
 

BUČNI “Cheesecake” BREZ PEKE

Osnova brez pečenja:
130 g ingverjevih ali polnozrnatih piškotov, zdrobljenih
Ščepec soli
8 žlic nesoljenega masla, stopljenega

Bučni “Cheesecake”:
230 g rikote GAROFALO ali drugega kremnega sira
170 g bučnega pireja
190 g grškega jogurta FAGE TOTAL  5 %
255 g  medu
1 žlička cimeta
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

PRIPRAVA
V srednji skledi zmešajte  piškote, sol in stopljeno maslo. Mešanico z žlico stresemo v model za torte. Zamrznite za 30 minut.
V kuhinjskem robotu zmešajte rikoto, bučni pire, jogurt, med, začimbe in ekstrakt vanilje, dokler se dobro ne poveže.
Z bučno zmesjo obložimo piškotni biskvit in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se strdi.