fbpx
 

BUDA SKLEDA

SESTAVINE
330 g kuhanega kuskusa / kvinoje
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMATA ZOP
4 manjše rdeče pese, olupljene in narezane na četrtine
90 g kuhane čičerike
4 žlice limoninega soka
20 g rukole
2 redkvici, tanko narezani
60 g kumare, tanko narezane
Sol in poper po okusu
Grški jogurt FAGE TOTAL (z 0 %, 2 % ali 5 % maščobe)

PRIPRAVA
Segrejte pečico na 180° C.
Na pekač s peki papirjem položite peso namaščeno z 2 žlicama oljčnega olja, soljo in poprom.
Pecite 25 – 30 min, dokler se pesa ne zmehča.
V posodi zmešajte skupaj čičeriko, limonin sok, 2 žlici oljčnega olje in pustite, da se marinira.
V skledo dajte kuskus ali kvinojo, za njim peso, fižol, rukolo, redkev in kumaro.
Po vrhu polijte še preliv, ki je ostal od fižola.
Na koncu dodajte še jogurt in malo popra.