15 Jun Ciambellone s češnjami in grškim jogurtom
SESTAVINE
300 g jogurta FAGE TOTAL
180 g masla
3 jajca in 1 rumenjak
200 g sladkorja
12 g pecilnega praška
350 g češenj
5 g soli
330 g moke
1 vanilijev strok
20 g sladkorja v prahu
PRIPRAVA
Češnje operemo, jim odstranimo pecelj in izkoščičimo.
Mehko maslo stepemo s sladkorjem, dodamo jajca, jogurt, notranja semena vanilijevega stroka in sol.
Nežno vmešamo presejano moko skupaj s pecilnim praškom in na koncu izkoščičene češnje.
Dobljeno zmes vlijemo v precej velik okrogel pekač za potico ali šarkelj, ki smo ga predhodno namastili in pomokali.
Pečemo v pečici pri 180° približno 80 minut (preden pecivo vzamemo iz pečice, ga prebodemo z zobotrebcem: če je suh, bo pecivo pečeno).
Pustite, da se pecivo ohladi in pred serviranjem ga posujte s sladkorjem v prahu.