10 Jun ČOKOLADNI IN ČEŠNJEV PARFE
SESTAVINE
Češnjev kompot:
280 g češenj, brez pecljev in koščic
30 ml vode
30 g masla
30 g granuliranega sladkorja
8 g koruznega škroba
Parfe:
6 čokoladnih piškotov, grobo sesekljanih
450 g grškega jogurta FAGE TOTAL (z 0 %, 2 % ali 5 % maščobe)
Sveže češnje
Čokoladni ostružki
PRIPRAVA
Vse sestavine za kompot dodajte v srednje veliko ponev in na srednje močni vročini zavrite.
Kuhajte 3 minute, občasno premešajte in zmanjšajte vročino. Pustimo vreti še 3 minute.
Odstranite in pustite, da se ohladi 15-20 minut.
Če želite sestaviti parfe za dva kozarca, dodajte približno polovico sesekljanih piškotov na dno vsakega kozarca. Zalijemo s četrtino jogurta, polovico kompota in še četrtino jogurta.
Vsak kozarec prelijte s svežimi češnjami in čokoladnimi ostružki.