12 Dec “GINGERBREAD” – INGVERJEVO PECIVO
SESTAVINE
4 žlice nesoljenega masla, segreto na sobno temperaturo, plus dodatek za ponev
140 g medu
75 g grškega odcejenga jogurta FAGE TOTAL 5%, 2% ali 0%
1 veliko jajce
1 skodelica večnamenske moke
1 čajna žlička mletega ingverja
2 čajni žlički mletega cimeta
¼ čajne žličke mletih nageljnovih žbic
¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
½ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška
Dodatki:
grškegi odcejeni jogurt FAGE TOTAL 5%, 2% ali 0%
Sladkane brusnice
Rožmarin
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Pekač premažite z maslom in odstavite.
V srednje veliki skledi zmešajte maslo in med, dokler zmes ne postane rahla in puhasta. Dodajte FAGE TOTAL jogurt in jajce ter mešajte, da se dobro poveže.
Dodajte moko, ingver, cimet, nageljnove žbice, muškatni orešček in sodo bikarbono ter na nizki hitrosti mešajte, da se združi. Zmes prelijte v namaščen pekač.
Pečemo 35-40 minut v pečici.
Postrezite toplo z dodatnim jogurtom, sladkornimi brusnicami in rožmarinom.