08 Jun GRŠKI KEBAB
SESTAVINE za KEBAB
500 g mlete mastne jagnjetine
500 g mlete govedine
1 velika čebula, drobno sesekljana
1 velik strok česna, seskljan
1 žlička kumine
1 žlička suhega origana
3 vejice svežega origana
1 žlica sladke paprike
1 žlička. pekoča paprika (po želji)
1 žlica suhe rdeče paprike v kosmičih
Sol
Sveže mlet poper
SESTAVINE za OMAKO
4 olupljeni in drobno narezani paradižniki
2 papriki, drobno sesekljani
1 čebula, drobno sesekljana
2 strta stroka česna
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA PREMIUM
Sol in poper
pita (grški ploščat kruh) – namesto pite lahko uporabite tudi lepinjo ali predpečeno testo PINSA ROMANA di Marco
500 g grškega jogurta FAGE TOTAL
PRIPRAVA
V veliki skledi zmešajte vse sestavine za kebab in gnetejte 2-3 minute.
Postavimo v hladilnik za približno 1 uro, da se razvije aroma.
Ko smo pripravljeni za peko, jih oblikujemo na nabodalih v svaljke ter spečemo na žaru na žerjavici ali pečici s funkcijo žara.
Če nimamo nabodal, meso oblikujemo v daljše svaljke, jih namažemo z oljem in spečemo v ponvi.
Za omako na segretem oljčnem olju prepražimo čebulo in česen.
Dodamo paradižnik, papriko, sol in poper.
Pustimo vreti, dokler se ne zgosti.
Odstavimo z ognja in pustimo na toplem.
Preden postrežemo na hitro segrejemo pite oz. pinso. V primeru, da boste uporabili pinso, jo prerežite na pol.
Pito nadevamo z omako, pečenim kebabom, ki smo mu predhodno odstranili nabodala in z žlico grškega jogurta FAGE TOTAL.
V primeru pinse – en del polovice pinse obložimo z omako, na katero položimo pečeno meso (brez nabodal), ga prelijemo z žlico grškega jogurta FAGE TOTAL in drugi del pinse čez vse prepognemo.