19 Dec JELKA s ŠPINAČO in PARMEZANOM
SESTAVINE
200 g zamrznjene sesekljane špinače, odmrznjene in odcejene
60 g naribanega sira bivolja mocrela Fattorie Garofalo
30 g feta Roussas sira
60 g grškega jogurta FAGE Total
1 strok česna, seskljan
2 vložena artičokina srčka, odcejena in narezana
¼ čajne žličke črnega popra
2 lista listnatega testa
60 g naribanega parmezana Paramreggio
1 žlica sezamovih semen
1 jajce
1 žlica mleka
Rožmarin za okrasitev
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija in obložimo pekač s peki papirjem.
V veliki skledi zmešajte špinačo, mocarelo, feto, jogurt, česen, artičoke in črni poper.
En list listnatega testa razgrnite in ga položite na peki papir.
Razporedite špinačno mešanico in na špinačno plast dodajte drugo plast listnatega testa.
Izrežite obliko praznične jelke.
Nežno pritisnite navzdol po straneh drevesa.
Na vsaki strani zarežite 3 cm široke veje in vsako vejo nežno zavrtite.
Odrezano, polnjeno testo lahko prav tako narežete na 3 cm široke trakove in jih zavrtite, ali ga specite kar tako. Specite ločene, če v pekaču ni dovolj prostora.
Na vrh drevesca dodamo listnato testo v obliki zvezde.
V majhni skledi zmešajte jajce in mleko in čopičem premažite jelko.
Potresemo s sezamom in naribanim parmezanom.
Pečemo 20-25 minut, dokler skorja ni zlato rjava.