15 Nov Juha z brokolijem in parmezanom
SESTAVINE:
55 g masla iz bivoljega mleka Fattorie Garofalo
1 majhna čebula, drobno sesekljana
3 stroki česna, sesekljani
35 g večnamenske moke
475 ml piščančje ali zelenjavne juhe
2 žlički soli
½ čajne žličke črnega popra
¼ čajne žličke gorčice
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
270 g brokolija, narezanega na majhne cvetke
1 korenček narezan na kocke
100 g naribanega sira Parmigiano Reggiano
235 ml polnomastnega mleka
150 g FAGE Total
Zdrobljeni kosmiči rdeče paprike (neobvezno)
PRIPRAVA
V velikem loncu na srednje močnem ognju stopite maslo. Dodamo čebulo in pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo česen in moko ter stalno mešamo še eno minuto.
Dodajte jušno osnovo, sol, črni poper, gorčico in muškatni orešček. Kuhajte nekaj minut, da se vsa moka poveže v osnovo.
Dodamo brokoli in korenček ter kuhamo na srednji/nizki temperaturi približno 15 minut. Prihranite nekaj kosov brokolija za okras juhe.
S pomočjo paličnega mešalnika zmiksajte juho do želene gostote.
Vmešajte sir, mleko in jogurt, dokler se sestavine dobro ne povežejo.
Postrezite z jogurtom, kosmiči rdeče paprike in prihranjenimi koščki brokolija.
Postrezite s hrustljavim kruhom in jogurtom.