fbpx
 

Kodrasta solata z jogurtovim prelivom

SESTAVINE
Jogurtov preliv:
½ lončka grškega jogurta FAGE Total 5 %, 2% ali 0 %
60 ml ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA Kalamata ZOP
1 žlica DIJON gorčice
5 žlic limoninega soka
4 žličke medu
1 strok česna
Sol in poper po okusu
Solata:
Nekaj listov kodrolistnatega ohrovta, opranih in natrganih
½ majhnega radiča, opran, natrgan
1 avokado, narezan
Nekaj češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
2 rdeči pomaranči, olupljeni in narezani
1 pomaranča, olupljena in narezana
30 g sira ROUSSAS feta ZOP

PRIPRAVA
Jogurt, olivno olje, gorčico, limonin sok, med, česen, sol in poper zmešamo v mešalniku, da dobimo gladek preliv.
V posodo damo ohrovt in ga prelijemo s polovico preliva, pomešamo in pustimo stati 10 min, da se ohrovt marinira.
K ohrovtu dodamo radič, avokado, paradižnik, pomaranče, feto in preostal preliv ter postrežemo.