fbpx
 

KREPKI SOLATI S TESTENINAMI IN GRŠKIM JOGURTOM

 

SESTAVINE
350 g testenin, skuhanih po navodilih na pakiranju in ohlajenih

SOLATA 1
10 rezin pečene kuhane slanine,  narezane
3 skodelice zelene solate, sesekljane
1 ½ skodelice češnjevega paradižnika, prerezanega na pol
1 majhna rdeča čebula, sesekljana

SOLATA 2
1 srednje velik avokado, narezan na kocke
320 g konzerviranih koruznih zrn, odcejenih
1 (400 g) pločevinka črnega fižola, opranega in odcejenega
1 rdeča čebula, majhna, narezana na kocke

Sestavine za preliv:
150 g grškega jogurta FAGE TOTAL 0 %, 2 % ali 5 %
3 žlice svežega peteršilja
1 strok česna olupljen
4 žlica limoninega ali limetinega soka
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMATA ZOP
1 žlica CLOVIS dijonske gorčice
zelišča, sveža,  po okusu (bazilika, koriander koprc, drobnjak…)
Sol in poper po okusu

PRIPRAVA
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedite in pustite 5 minut, da se ohladijo.
Medtem, ko se testenine kuhajo, v kuhinjskem robotu ali mešalniku zmešajte  jogurt, peteršilj, česen, limonin ali limetin sok, gorčico, olivno olje, ostala zelišča, sol in poper. Mešajte, dokler ne dobite homogene zmesi.
V servirno skledo dodajte testenine ter preostale sestavine za solato.
Preliv prelijemo čez solato in dobro premešamo.