25 Feb KROFI IZ PEČICE Z JOGURTOM IN KOKOSOVIM OLJEM
SESTAVINE
200 g FAGE TOTAL grški jogurt (0 %, 2 %, 5 %)
2 jajci
250 g moke
100 ml tople vode
8 g kvasa
100 g kokosovega sladkorja
30 g kokosovega olja
1 ščepec soli
Dekoracija:
150 g FAGE TOTAL grški jogurt (0 %, 2 %, 5 %)
1 limona (lupina in sok)
PRIPRAVA
Pečico segrejte na 175 °C.
V srednje veliko skledo vsujemo vse suhe sestavine, kot so moka, pecilni prašek, sladkor in sol ter premešamo.
V večji skledi razbijte jajca, dodajte jogurt, vodo, kokosovo olje in dobro premešajte z metlico. Nato zmesi dodamo suhe sestavine in vse skupaj premešamo z leseno žlico.
Testo pustimo počivati vsaj 1 uro pri sobni temperaturi.
Z mešanico napolnimo slaščičarsko vrečko in modelčke za krofe napolnimo do 2/3 s testom ali oblikujemo kroglice teže 60 – 70 g, ki jih pečemo na pekaču obloženim s peki papirjem. Krofe pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo približno 15 – 30 minut pri 175 °C, da se obarvajo zlato-rumeno oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ni čist.
Pustite, da se ohladi.
V manjši posodi zmešajte jogurt z limonino lupinico in sokom.
Krofe namažite z glazuro in zaključite s potresom naribane limonine lupine.