fbpx
 

MALINOVE-BOROVNIČEVE SLADOLEDNE LUČKE z GRŠKIM JOGURTOM

SESTAVINE
120 g malin
190 g borovnic
150 g agavinega sirupa ali medu
560 g grškega odcejenega jogurta FAGE Total

PRIPRAVA
Malinov pire – dodajte maline in 1/3 medu ali agave v mešalnik in mešajte do gladkega. Prestavimo v skledo in odstavimo.
Borovničev pire – očistite mešalnik in dodajte borovnice, 1/3 medu ali agave ter mešajte do gladkega. Prenesite v drugo skledo, pokrijte s plastično folijo in hranite v hladilniku do uporabe.
Tretjino modela za sladoled obložite z malinovim pirejem. Zamrznite za 1 uro.
V majhni skledi zmešajte preostalo agavo ali med in jogurt. Z mešanico jogurta napolnite drugo plast tretjine modela sladoleda. Zamrznite še za eno uro.
Dodajte zadnjo plast borovničevega pireja v model, vstavite palčke za sladoled in zamrzujte še 2 uri ali dokler popolnoma ne zamrzne.