fbpx
 

Mavrična pinsa z domačim jogurtovim pestom

SESTAVINE
Predpečeno testo Pinsa Romana di Marco

Za pesto
1 pest nasekljane svež bazilike
¼ skodelice sesekljanih orehov
2 velika stroka česna, grobo sesekljana
½ skodelice jogurta FAGE Total  5 %
1 žlička svežega limoninega soka
¼ čajne žličke soli
¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA Kalamata ZOP
¼ skodelice naribanega parmezana Parmareggio

Za oblogo:
½ skodelice naribanega sira bivolja mocarela Fattorie Garofalo ZOP
1 skodelica češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
½ oranžne paprike, tanko narezane
½ rumene paprike, tanko narezane
1 pest svežih listov špinače
¼ skodelice na tanke rezine narezane rdeče čebule

PRIPRAVA
Pečico segrejte po navodilih na pinsi.
V multipraktiku s pulznimi vklopi zmešajte baziliko, orehe, česen in parmezan.
Dodajte grški jogurt Fage Total, limonin sok in ščepec soli ter mešajte, dokler se ne združi.
Vključite počasnejše delovanje in v zmes počasi kapljajte oljčno olje, dokler se sestavine ne povežejo (v redu je, če ima zmes še nekaj grudic).
Pinso premažite s pestom tik preden jo daste v pečico, potresite z nastrgano mocarelo  in jo poljubno obložite z barvito zelenjavo.
Ko so robovi pinse zlato rjavo zapečeni in trdi na otip, je naša mavrična pinsa pečena in pripravljena, da z njo razveselite najbližje.