09 Feb MEDITERANSKA OMAKA 3x
PESA OMAKA:
100 g jogurta FAGE Total (odstotek maščobe po želji)
250 g predhodno kuhane rdeče pese
Poper in sol po okusu
OMAKA IZ ČRNIH OLIV:
100 g jogurta FAGE Total (odstotek maščobe po želji)
350 g črnih oliv brez koščic
4 žlice olivnega olja
Poper in sol po okusu
OMAKA IZ RDEČE PAPRIKE NA ŽARU:
100 g jogurta FAGE Total (odstotek maščobe po želji)
50 g rdeče paprike na žaru
1 žlica olivnega olja
Poper in sol po okusu
OHROVT ČIPS:
1 šopek ohrovta
1 čajna žlička kokosovega olja
1 žlica curryja v prahu
1 žlica čilija v prahu
1 ščepec soli
PRIPRAVA
Pesa omaka – Rdečo peso in jogurt zmešajte v mešalniku ter začinite s črnim poprom in soljo.
Omaka iz črnih oliv – Vse sestavine zmešajte v mešalniku in začinite s poprom in soljo.
Rdeča in poprova omaka na žaru – Vse sestavine zmešajte v mešalniku in začinite s poprom in soljo.
Pečico segrejte na 100°C.
Ohrovt operemo in osušimo, da odstranimo ostanke vode ter ga razdelimo na majhne koščke in odstranimo velika stebla.
Liste dajte v veliko skledo z oljem in različnimi začimbami.
Liste ohrovta z rokami dobro premešajte, da se olje in začimbe enakomerno porazdelijo.
Liste ohrovta razporedimo na en ali dva velika pekača, obložena s peki papirjem. Pazimo, da so listi dobro razporejeni, da postanejo lepi in hrustljavi.
Postavimo v pečico in po 15 minutah obrnemo liste. Pečemo še 10-15 minut, dokler ohrovt ne postane hrustljav in rahlo zlatorumen. Vzamemo iz pečice in takoj postrežemo s priloženimi omakami.