22 Nov MINEŠTRONE S PARMEZANOM
SESTAVINE
Mešana sezonska zelenjava (bučke, blitva, stročji fižol…)
3 krompirji
2 korenčka
1 srednja čebula
3 listi bazilike
vejico sesekljanega peteršilja
1 palčka zelene
100 g že kuhanega fižola kanelini
100 g kuhane čičerike
Nariban parmezan PARMAREGIO Parmigiano Reggiano ZOP
Skorja parmezana PARMAREGIO Parmigiano Reggiano ZOP
Ekstra deviško oljčno olje KALAMATA ZOP
Sol
Poper
PRIPRAVA
Najprej operemo in olupimo vso zelenjavo. Čebulo drobno sesekljajte in jo dajte v večjo ponev s 4-5 žlicami olja. Dodamo zelo drobno sesekljano baziliko in peteršilj ter kuhamo 10 minut.
Nato dodamo na kocke narezane češnjeve paradižnike ali paradižnikovo pasto in pustimo na nizkem ognju še 5 minut dušiti. Nato na drobno narežemo zelenjavo, krompir, korenje in zeleno.
Vso zelenjavo preložimo v lonec in kuhamo tako, da prilijemo približno 1,5 litra tople vode ter začinimo s soljo in poprom.
Skorjo parmezana operite in ostrgajte zunanjo plast. Narežemo na majhne koščke in jih dodamo juhi.
Zavremo, nato pa mineštro kuhamo na šibkem ognju in pustimo vreti približno eno uro.
Po tem času v mineštro dodamo kuhan fižol in čičeriko ter mineštro kuhamo še 10-15 minut.
Svojo dobro mineštro postrezite vročo s pestjo naribanega parmezana in kančkom oljčnega olja.