29 Aug PALAČINKE Z JOGURTOM brez laktoze
SESTAVINE
Palačinke:
125 g večnamenske moke
75 g grškega jogurta FAGE BeeFree brez laktoze (ali TOTAL 0%, 2%, 5%)
4 jajca
300 ml vode
2 žlici sladkorja
½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
¼ čajne žličke soli
maslo
Nadev:
Jagodičevje – maline, borovnice ali jagode
Jogurtov preliv:
75 g grškega jogurta BeeFree brez laktoze (ali TOTAL 0%, 2%, 5) – ½ lončka
2 žlici javorjevega sirupa
½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
PRIPRAVA
V veliki skledi do gladkega zmešajte moko, jogurt, jajca, vodo, sladkor, vanilijev ekstrakt in sol.
Pustimo počivati 5 minut
Medtem ko zmes počiva, naredimo jogurtov preliv.
V manjši skledici zmešajte jogurt, javorjev sirup in vanilijev ekstrakt.
Na srednje močnem ognju segrejte 30 cm ponev z nepregornim premazom. Dodajte majhen košček masla in vlijte toliko mase, da na tanko prekrije dno ponve. Na eni strani pecite približno eno minuto. Ko se rob rjavkasto obarva, palačinko s pomočjo lopatice obrnite in pecite na drugi strani še pol minute ali manj. Ponavljajte, dokler niso vse palačinke pripravljene.
Palačinke nadevajte s svojim priljubljenim jagodičastim sadjem.
Prelijemo z jogurtovim prelivom in dodatnimi jagodami. Postrezite takoj.