29 Aug “Parmigiana” – JAJČEVCI s PARMEZANOM
SESTAVINE
4 veliki jajčevci
150 g moke
Ekstra deviško oljčno olje ILIADA KALAMATA ZOP
200 ml paradižnikove omake
200 gr mocarele Fattorie Garofalo
150 g sira Parmigiano Reggiano ZOP iz Parmareggia
Sol po okusu.
4 listi bazilike
1 čebula
PRIPRAVA
Jajčevce narežemo, posolimo in pustimo počivati eno uro.
Nato jih oplaknete z vodo, da odstranite sol in jih posušite s pomočjo vpojnega kuhinjskega papirja. Jajčevce povaljamo v moki in jih popečemo na segretem ekstra deviškem oljčnem olju.
Za omako na segretem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo paradižnikovo omako, sol, baziliko in vse skupaj kuhamo približno eno uro na majhnem ognju.
Na dno pekača damo nekaj omake, na katero nato položimo prej ocvrte jajčevce, naredimo še plast omake, naribanega parmezana in mocarele ter sestavimo še dve plasti v enakem zaporedju, pri čemer pazimo, da je zadnja plast sestavljena iz paradižnikove omake in parmezana.
Pečemo v pečici 30 minut pri 180 stopinjah.
Preprost, a super okusen recept!