29 Aug Piščanec s pisano zelenjavo in izkoščičenimi olivami
SESTAVINE
2 piščančja fileja
3 paprike, zelena, rdeča in oranžna, narezane na tanke rezine
2 narezana paradižnika
2 narezana krompirja
1/2 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA Kalamata ZOP
1 drobno sesekljano čebulo
2 žlici ILIADA Kalamata oljk brez koščic
4-5 listov zelene solate, drobno sesekljane
1 strok česna, sesekljanega
1 skodelica belega vina
1 limona
Sol in poper
PRIPRAVA
Ekstra deviško oljčno olje ILIADA Kalamata ZOP segrejte v ponvi.
Piščanca po okusu začinite s soljo in poprom ter ga dodajte v ponev. Pražimo 4-5 minut do zlato rjave barve in zalijemo z vinom. Dodajte zelenjavo, čebulo, česen in ILIADA Kalamata olive brez koščic.
Rahlo začinite s soljo in poprom ter kuhajte še 7-8 minut.
Postrezite vroče in skupaj z listi zelene solate, pokapanimi z ekstra deviškim olivnim oljem ILIADA in limoninim sokom.