30 Nov Piškoti iz arašidovega masla, s čokoladnimi koščki
SESTAVINE
135 g rjavega sladkorja
4 žlice masla (segretega na sobno temperaturo)
140 g jogurta FAGE Total 5%
2 žlici 100 % arašidovega masla*
2 žlički vanilijeve arome
170 g moke
1 žlička jedilne sode
¾ žličke soli
ščepec grobe soli
90 g grenko-sladkih čokoladnih koščkov
*Po želji lahko dodate večjo količino arašidovega masla
PRIPRAVA
V posodo presejemo moko in pecilni prašek ter sol. Sestavine dobro premešamo.
Z električnim mešalnikom penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Hitrost mešalnika nato znižamo in v masleno zmes nežno vmešamo jogurt, arašidovo maslo in vanilijevo aromo.
Dodamo mešanico suhih sestavin ter vse skupaj pri nizki hitrosti dobro premešamo. Na koncu v maso dodamo čokoladne koščke.
Testo s pomočjo žlice (najbolje za sladoled) v kupčkih polagamo na pripravljen pekač, obložen s peki papirjem, približno 2,5 cm narazen. Vsak kupček potresemo z nekoliko zrnci grobe soli.
Pečemo 10-12 minut, dokler robovi ne začnejo rahlo rjaveti.
Pečene piškote nekoliko minut hladimo na pekaču, potem pa jih preložimo na rešetko in pustimo, da se povsem ohladijo.