24 Feb POPOLNA CARBONARA
Posted at 14:42h
in recepti
SESTAVINE
Rana sveži jajčni rezanci “Tagliatelle”
4 rumenjaki
½ skodelice ribanega sira parmezana Parmareggio ZOP
100 g slanine
Sol in črni poper po okusu
PRIPRAVA
Rezine slanine narežite na kocke in jih v ponvi na srednje močni vročini pražite približno 15 minut, dokler slanina ni pečena.
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Medtem v skledi stepemo rumenjake, dodamo riban sir parmezan, sol in črni poper po okusu ter vse premešamo. Dodajte žlico vode v kateri so se kuhale testenine, da zredčite omako in premešajte.
Testenine odcedimo in jih dodamo v ponev s slanino, nato pa vse skupaj dodamo v skledo z jajčno omako, premešamo in razdelimo na krožnike. Potresemo s parmezanom in črnim poprom ter postrežemo.