fbpx
 

QUICHE 2x

SESTAVINE:
za testo:
150 g večnamenske moke
¼ čajne žličke drobne morske soli
115 g hladnega nesoljenega masla, narezanega na kocke
120 ml ledeno hladne vode
Po želji lahko uporabite tudi že pripravljeno listnato ali vlečeno testo. V tem primeru pred peka ni potrebna.

Nadev quiche s šparglji in porom:
1 žlica masla
1 srednji por, sesekljan
225 g špargljev, narezanih na 2-3 cm dolge koščke
300 g grškega jogurta FAGE TOTAL 0%/2%/5%
120 ml smetane (12 % maščobe)
6 velikih jajc
125 g sira FETA ROUSSAS ZOP narezanega na kocke
1 čajna žlička soli
¼ čajne žličke črnega popra

Nadev quiche z brokolijem:
150 g grškega jogurta FAGE TOTAL 0%/2%/5%
4 jajca
200 g majhnih glavic brokolija
100 g sira FETA ROUSSAS ZOP narezanega na kocke
40 g naribanega parmezana Parmareggio ZOPSol in poper po vašem okusu

 

PRIPRAVA:
Testo:
v mešalniku zmešamo moko in sol. Dodamo maslo in večkrat zapored za kratek čas vklopimo mešalnik, dokler niso koščki masla približno velikosti graha. Po malem dodajajte ledeno vodo, med dodajanjem vklapljajte in izkljapljajte mešalnik, dokler ni vsa moka navlažena, vendar ne mokra. Mešanica moke se mora pri stiskanju združiti, vendar ne sme biti lepljiva. Če je preveč drobljiva, dodamo še malo vode.
Testo stisnemo skupaj, nato ga na rahlo pomokani površini razvaljamo v  krog. Med valjanjem preverite, da se testo ne drži delovne površine.
Testo prestavimo v primeren nizek pekač in ga pritisnemo ob rob. Testo ob robovih odrežite, tako da ostane le 2 cm roba, nato ga prepognite nazaj, da nastane debel rob skorje po celotnem pekaču. Dno testa prebodemo z vilicami in pustimo počivati ​​v hladilniku vsaj 1 uro.
Pečico segrejte na 190 °C. Testo obložimo s papirjem za peko in ga obložimo s suhim fižolom. Pečemo, dokler rob ne postane zlat in suh na dotik, približno 25 minut. Previdno odstranite peki papir in posušen fižol ter pekač vrnite v pečico, dokler ni dno rahlo zlato zlato, še 8-10 minut.
Pustite, da se testo popolnoma ohladi.

Nadev quiche s šparglji in porom:
V veliki ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Dodamo por in dušimo ter kuhamo približno 4 minute. Dodamo šparglje in kuhamo do mehkega, približno 4 minute.
V srednji skledi zmešajte jogurt FAGE Total, smetano in jajca, dokler zmes ni gladka. Dodamo mešanico pora in špargljev,  sol in poper ter premešamo.
Mešanico prelijte po testu, kocke fete enakomerno razporedimo po mešanici. Pecite 30-35 minut na srednji višini, dokler se mešanica ne strdi. Pustite, da se ohladi 15 minut, preden postrežete.
Postrezite toplo.  Morebitne ostanke hranite v hladilniku v nepredušni posodi do 5 dni.

Nadev quiche z brokolijem:
Pečico segrejemo na 190 °C.
V skledi stepemo jajca in jogurt. Dodajte brokoli in sir ter začinite.
Testo položimo v naguban model za torte premera 22 cm. Vlijemo mešanico jajca/brokolija.
Pečemo 30 minut in postrežemo.