fbpx
 

RANA lazanja s špinačo, šunko in bivoljo mocarelo

SESTAVINE:
2 paketa lazanje Giovanni Rana
1 kg očiščene mlade špinače
200 g na kocke (ali po želji) narezane kuhane šunke*
300 g bivolje mocarele ZOP Fattorie Garofalo
1 l bešamela
2 žlice naribanega Parmigiano Reggiano ZOP Parmareggio

PRIPRAVA
V velikem in prostornem loncu segrejemo za prst vode, posolimo in dodamo špinačo. Premešajte, odstavite in pustite.  Po nekaj minutah špinačo odcedimo, ožamemo in grobo nasekljamo. Pečico prižgemo na 180°C.
Pekač premažemo z maslom in dno namažemo s tanko plastjo bešamela. Naredimo plast lazanje, po vrhu razporedimo plast šunke, nekaj natrgane mocarele in malo špinače, prelijemo z bešamelom in ponavljamo plasti, dokler ne porabimo vseh sestavin. Ko položimo zadnjo plast lazanje, jo dobro pokrijemo z bešamelom in potresemo z naribanim parmezanom.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 20 minut. Za nekaj minut vključimo žar, da površina porjavi, pustimo lazanjo 5 minut počivati ​​izven pečice in postrežemo.

*Lazanjo lahko pripravite tudi brez šunke