29 Aug RANA TORTELINI S PRŠUTOM IN SIROM z grozdjem, balzamičnim kisom in parmezanom
SESTAVINE
pakiranje Rana tortelinov s pršutom in sirom
100 g rdečega grozdja – polovičke, brez pečk
2 vejici rožmarina
riban sir parmigiano reggiano ZOP
balzamični kis
ekstra deviško olivno olje ILIADA KALAMATA ZOP
Sol in poper po okusu
PRIPRAVA
Torteline skuhajte po navodilih na embalaži. Medtem v veliki ponvi segrejte polovico olja, dodajte grozdje, rožmarin in pražite približno 1 minuto, dokler se ne zmehča. Začinimo s soljo in poprom po okusu.
Testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponev dodajte torteline s preostalim oljem in jih nežno premešajte, da se sestavine združijo ter po potrebi dodajte nekaj žlic vode za kuhanje, da zrahljate omako.
Torteline razdelite na krožnike, vsako porcijo potresite z ostružki sira parmigiano reggiano ZOP, pokapajte z balzamičnim kisom in postrezite.