fbpx
 

RAVIOLI BURATA, RAPINI in INČUNI z BUČKINIMI CVETOVI in LIMONO

SESTAVINE:
1 paket raviolov RANA Giro d’Italia Burata, rapini in inčuni
12 cvetov bučk
vejico sesekljanega peteršilja
ekološka limona
ekstra deviško olivno olje ILIADA ZOP
strok česna
sol in poper

PRIPRAVA:
Bučkinim cvetom odstranimo pestič in jih 8 grobo nasekljamo.
V veliki neoprijemljivi ponvi segrejte 4 žlice olja, dodajte strt strok česna, polovico peteršilja, sesekljane cvetove ter na majhnem ognju pražite 2-3 minute, začinite s soljo in poprom.
Na segretem olju prepražimo preostale cvetove. Ko porjavijo, jih odcedimo na kuhinjskem papirju in postavimo na toplo v pečico na 100 °C.
Raviole skuhamo v obilici slane vode po navodilih na embalaži. Odcedimo, prestavimo v ponev in na kratko podušimo, da se povežejo z omako.
Razporedimo jih po krožnikih, okrasimo z ocvrtimi cvetovi in ​​postrežemo posute s preostalim peteršiljem.