fbpx

RIŽOTA MIMOZA S PARMEZANOM

SESTAVINE
350 g riža
1 šalotka
500 g špargljev
½ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA
1 liter zelenjavne juhe
40 g sira Parmigiano Reggiano Parmareggio
20 g masla
1 kozarec suhega belega vina
poper
sol

za dekoracijo:
2-3 trdo kuhana jajca

PRIPRAVA
Šparglje dobro očistimo in jih za 5-10 minut (odvisno od velikosti špargljev) potopimo v rahlo osoljeno vrelo vodo.
Šparglje odcedimo. Vrhnji del (popke) špargljev odrežemo,  preostali zeleni in mehki del pa v mešalniku zmeljemo, da dobimo pasto.
Medtem v ponvi na ekstra deviškem oljčnem olju ILIADA popečemo šalotko.
Šalotki dodamo riž in ga pražimo na močnem ognju, nato pa ga zalijemo s kozarcem belega vina, ob stalnem mešanju počakamo, da dobro izpari.
Dodamo špargljevo kremo.
Rižu vsakič, ko se začne preveč sušiti, prilijemo zajemalko juhe.
Nekaj ​​trenutkov pred koncem kuhanja rižoti dodamo maslo in riban  Parmareggio Parmigiano Reggiano ter začinimo s poprom in soljo. .
Rižoto položite na servirno posodo in dopolnite predstavitev tako, da jo na vrhu okrasite s špargljevimi vršički, in na sredino potresete nariban rumenjak trdo kuhanih jajc.