18 Nov Solata iz pečene buče s feta sirom in origanom
SESTAVINE
4 skodelice olupljene buče, drobno narezane na kocke
1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA “Kalamata ZOP”
150 g sira ROUSSAS feta ZOP, zdrobljenega
1 čajna žlička posušenega origana
1 strok česna, drobno sesekljan
230-250 g mešanih listov zelene in rdeče solate
3 žlice balzamičnega kisa
1 žlica medu
2 žlici praženih mandljevih lističev (neobvezno)
Morska sol in sveže mlet črni poper
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 180 oC.
Kocke buče pokapajte z oljčnim oljem, začinite s soljo in poprom po okusu in nato na pekaču v pečici pecite 20 minut, dokler niso mehke. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V veliko skledo dodajte balzamični kis in oljčno olje, česen, med in feta sir. Premešajte, da se poveže.
Dodajte kuhano bučo in liste solate ter nežno premešajte.
Zložite na krožnik in okrasite s kančkom origana in nekaj praženimi mandeljni.