fbpx
 

SUPER POLETNA SOLATA

Sestavine
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMTA ZOP
1 majhna rdeča čebula, narezana na kocke
2 stroka česna, nasekljana
1 srednja bučka, narezana na rezine
1 srednja poletna buča, narezana na rezine
3 klasi koruze – samo zrna
300 g grozdnih ali češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
5 g sveže bazilike
Sol in poper po okusu

Sestavine za jogurtov preliv s čilijem in limeto:
50 g ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMTA ZOP
45 g grškega jogurta FAGE TOTAL
1 limeta, olupljena
1 limeta, stisnjena v sok
1 strok česna, nasekljan
½ čajne žličke čilija v prahu
¾ čajne žličke soli
¼ čajne žličke popra

PRIPRAVA
V majhni skledi zmešajte oljčno olje, jogurt, limetino lupinico, limetin sok, česen, čili v prahu ter sol in poper.
Na srednjem ognju segrejte veliko ponev. Dodamo oljčno olje in rdečo čebulo ter pražimo toliko časa, da čebula rahlo postekleni. Dodajte česen, bučke in bučo. Kuhajte še dodatnih 5 minut. Vmešajte koruzo in paradižnik ter kuhajte 1 minuto.
Prenesite v servirno skledo. Potresite z baziliko in pokapajte z jogurtovim prelivom.
Premešajte in takoj postrezite.