13 Nov Sveže testenine “RANA buča in pražena čebula” z govedino “brasato” in kostanjem
SESTAVINE
1 paket svežih polnjenih testenin Rana Buča in pražena čebula
Za brasato ragu:
– 2 uri počasi pečenega mesa
narezano na kocke:
– 5 strokov česna
– 1 korenček
– 2 stebli zelene
– 1 srednja čebula
– 1 pločevinka paradižnikov San Marzano
– 2 skodelici dobrega rdečega vina
– 1 l piščančje ali goveje jušne osnove
– 2 vejici svežega timijana
– 2 vejici svežega rožmarina
– 2 lovorova lista
– 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMATA ZOP
– 10 kostanjev
– 2 žlici masla
– 60 g naribanega sira Parmigiano Reggiano
– Sol in poper
PRIPRAVA
Goveje meso natrite s soljo in poprom. V večjem loncu, segrejte oljčno olje. Goveje meso pražimo na močnem ognju z vseh strani, dokler se ne naredi lepa rjava skorjica. Odstranite goveje meso in ga postavite na stran. Ogenj zmanjšajte. V lonec z dobrim ščepcem soli in polovico masla dodamo čebulo, korenček in zeleno ter pražimo približno 10 minut. Goveje meso vrnite v lonec, dodajte vino, stroke česna, zelišča in začinite s soljo in poprom. Na zmernem ognju zavrite vino in pustite, da delno povre – približno 5 minut. Prilijemo toliko juhe (ali vode), da je meso ponovno prekrito s tekočino.
Pokrijte, zmanjšajte ogenj na nizko in pustite, da rahlo vre približno 2 uri, občasno premešajte govedino. Če imate lonec, odporen na pečico, ga lahko za enak čas postavite tudi v zmerno segreto pečico (170 °C). Odstranite meso in ga na rezalni deski nasekljajte ali natrgajte z rokami. Odstranite in zavrzite lovorjev list ter stebla rožmarina ali timijana. Odstranite vso zelenjavo in jo pretlačite. Ponovno dodajte zelenjavo in govedino. Omako še naprej dušite na srednje močnem ognju, nepokrito, dokler se omaka ne zmanjša in rahlo zgosti, približno 10 minut. Kostanj spečemo, olupimo in narežemo. Damo na stran.
Skuhajte raviole Rana buča in pražena čebula po navodilu na embalaži. V veliki ponvi segrejte približno 170 g raguja brasato, dodajte 2 žlici masla in temeljito premešajte. Odcedite testenine in jih dodajte brasatu, dodajte še kostanj in premešajte.
Z veliko kuhinjsko žlico naložimo raviole in ragu na krožnik. Okrasite s sirom Parmigiano Reggiano . Zaključite s kapljico dobrega ekstra deviškega oljčnega olja npr. ILIADA KALAMATA ZOP. Postrezite takoj in uživajte!