fbpx
 

Sveže testenine z olivami in feto

SESTAVINE
1 zavitek svežih testenin Rana s pršutom in sirom
250 g češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
1 strok česna, zdrobljen
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA Kalamata ZOP
½ skodelice izkoščičenih zelenih oliv ILIADA Kalamata ZOP
¼ skodelice sira feta Roussas ZOP
Timijan
Sol in poper po okusu

POSTOPEK
Na ponvi segrejemo olje in česen in pražimo 1 min.
Dodamo paradižnik in na srednji temperaturi kuham nekaj minut, na vsake toliko pomešamo.
Dodamo olive in timijan. Solimo in popramo po okusu
Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in shranimo eno zajemalko vode, v kateri so se testenine kuhale.
Testenine dodamo omaki in po potrebi omako razredčimo z vodo testenin.
Posujemo s feto in postrežemo.