fbpx
 

Sveži rezanci z bolonjsko omako

SESTAVINE
400 g RANA svežih jajčnih rezancev
300 g mlete govedine
300 g paradižnikove mezge
4 dl goveje juhe
150 g slanine
1 korenček
zelene
30 g čebule
1 dl rdečega vina (ali suho belo)
ekstra deviško oljčno  olje ILIADA Kalamata ZOP
parmezan Parmareggio ZOP
sol
poper

PRIPRAVA
Panceto sesekljamo. Olupimo in očistimo zeleno, korenček in čebulo ter nasekljamo.
Ponev pokapljamo z oljem in prepražimo panceto, dodamo zelenjavo in pustimo, da se rahlo prepraži. Dodamo meso in pražimo 15 minut, ne da bi porjavelo. Zalijemo  s 1/2 kozarca vina in pustimo, da popolnoma izhlapi. Nato prilijemo 1 dl juhe. Ko se tekočina vpije, prilijemo preostanek vina in 1 dl vroče juhe.
Pustimo, da se ragù ponovno zredči, nato dodamo 1 dl vrele juhe, paradižnikovo mezgo in kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti. Solimo in popramo, zalijemo s preostalo juho, pokrijemo in dušimo, da se ragù ponovno zgosti.
Rezance skuhamo al dente, jih odcedimo in začinimo z naribanim parmezanom. Vanje vlijemo skoraj ves ragù, premešamo in preostali ragù porazdelimo po površini.

Postrezite vroče.