fbpx
 

SVEŽI REZANCI Z BUČNIM PIREJEM, JURČKI in KLOBASO

SESTAVINE:
1 paket svežih rezancev RANA
1 strok česna, sesekljan
400 g jurčkov (očiščenih in narezanih)
300 g klobasa pečenica
250 g bučni pire
ekstra deviško oljčno olje ILIADA Kalamata ZOP
Sol in sveže mlet poper po okusu

PRIPRAVA:
V zelo veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte oljčno olje. Dodajte gobe; izdatno jih začinite s soljo, poprom in pražite 5-6 minut – pazite, da jih preveč ne mešate, dokler ne spustijo vode. Gobe odložite na krožnik.
V isti ponvi segrejte olje, dodajte česen in pražite 1 minuto. Dodajte koščke klobase, tako, da iz ovoja pečenice izstisnete meso  in pražite 4-5 minut, dokler ni zapečeno. Klobasi dodajte prihranjene gobe, nežno premešajte, pokrijte in hranite na toplem.
Bučni pire pripravimo iz pečenih kosov buče, ki smo jih do mehkega pekli v pečici 45 min pri 175 oC. Ločili meso pečene buče od lupine in ga s paličnim mešalnikom ali blenderjem zmeleli v gladek pire.
Bučni pire rahlo segrejemo in po okusu začinimo z oljem, soljo in poprom. Rezance skuhajte po navodilih na embalaži in jih odcedite, pri čemer prihranite malo vode v kateri so se kuhali ter jih prenesite v ponev h gobam in klobasi.
Bučni pire po potrebi razredčimo z malo vode za kuhanje testenin in razporedimo po krožnikih, dodamo rezance z gobami in klobaso ter ponudimo.