06 Apr SVEŽI TORTELINI PO MEDITERANSKO
Posted at 12:44h
in recepti
SESTAVINE
1 RANA Sveži tortelini Rikota & Špinača
6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMATA ZOP
15 g kapr
4 ILIADADA KALAMATA narezane olive
4 sušeni paradižniki, sesekljani
18 g narezanega peteršilja
8 narezanih filetov inčuna
1 žlička posušenega origana
Poper po okusu
V veliki skledi zmešajte kapre, olive, suhe paradižnike, peteršilj, inčune, origano in olje. Začinite s poprom, vendar ne solite, ker so sestavine že slane.
Medtem skuhamo torteline po navodilih na embalaži in jih odcedimo, pri čemer prihranimo malo vode v kateri so se kuhali. V skledo dodajte torteline in nežno premešajte ter dodajte nekaj žlic kuhane vode, da omaka zrahlja.
Razdelite na krožnike in postrezite.