fbpx
 

SVEŽI TORTELINI S PESINIM PESTOM in MANDELJNI

SESTAVINE
1 zavitek  svežih testenin Rana 4 siri, s pršutom ali skuta in špinača
2 žlici narezanih mandljev, popečenih za okras

Za pesto:
1 majhna pesa, pečena, olupljena in narezana na kocke
2 žlici bučnih semen
1 žlica indijskih orehov ali orehov
1 strok česna olupljen
2 žlici naribanega Parmaregio parmezana ZOP
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA Kalamat ZOP
1-2 žlici svežega limonin sok po okusu
sol in poper po okusu

PRIPRAVA
Vse sestavine za pesto zmešajte v kuhinjskem robotu in mešajte do gladkega. Solimo in popopramo po okusu ter pesto preložimo v skledo.
Mandlje pražite v ponvi proti prijemanju 2-3 minute, dokler ne postanejo rahlo zlatorjavi in jih dajte na stran.
Medtem skuhajte sveže testenine po navodilih na embalaži in jih odcedite ter prihranite zajemalko vode za kuhanje testenin. V ponev dodajte testenine, pesin pesto in nežno premešajte ter dodajte nekaj vode za testenine, če želite, da se omaka zrahlja.
Razdelimo po krožnikih, potresemo s praženimi mandlji in postrežemo.